Skip to main content

Desničar udario novinarku Danasa Snežanu Čongradin na protestu kod Doma omladine

Aktuelno 25. нов 2021.
< 1 min čitanja

Jedan mladić fizički je napao novinarku lista „Danas“ Snežanu Čongradin na protestu koji je organizovan kod Doma omladine zbog grafita Ratku Mladiću. On je udario rukom, ali je brzom intervencijom pripadnika policije u civilu priveden.

Prema rečima Snežane Čongradin, sve se odigralo vrlo brzo.

Naime, mladić je vređao aktiviste nevladinih organizacija, a ona je pokušala da razgovara sa njim. Međutim, on je iznenada udario. Srećom, policajci su ga sklonili sa lica mesta.

Kako je navela za N1, ona nije povređena tokom ovog incidenta.

Kako javlja reporter N1, policija je uhapsila i nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita. Naime, njih petorica se pojavilo nakon što su predstavnici NVO pokušali da uklone grafit, bili su agresivni i pokušali su da spreče uklanjanje grafita. Pripadnici MUP-a su ih nakon toga uhapsili.

Jedan od prisutnih desničara uputio je uvrede ekipi N1 televizije.

Podsetimo, nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita „Ratko Mladić srpski heroj“, a pored njih se nalazi kordon policajaca. kako je javio reporter N1, novinarskim ekipama je bio zabranjen pristup kod Doma omladine.

Ranije danas je prelepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vreme stoji u Makedonskoj ulici, bio je prelepljen nalepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“. Međutim, već posle sat i po nalepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.

(N1, Foto: N1 screenshot)