Skip to main content

Čanak: Putinova Rusija je ono što je bila Hitlerova Nemačka

Info 25. maj 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, gostujući u sarajevskom Pressingu, optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.

Dojave o bombama prvo u Srbiji, a potom u regionu i Bosni i Hercregovini je došla direktno iz Rusije, jer ova država, kaže Čanak, putem sajber napada, a ne tenkovima, kreće u divljaštvo i stvaranje straha.

„Kako mislite da se ne vidi veza kada je čitav region, čitava bivša Jugoslavija, osim Slovenije, pošto je ona drugačija priča, sve ostalo je sistem spojenih sudaova i ne može da se nešto desi na jednom mestu, a da to ne da pozitivne ili negativne rezultate, nažalost obično negativne, i u drugim delovima regiona. Potpuno je jasno da je ovoga trenutka Rusiji Vladimira Putina potrebno da otvori nova žarišta i da napravi nove probleme“, rekao je Čanak.

“Putinova Rusija je ono što je bila Hilterova Nemačka, to je neprijatelj civilizacije”, dodao je Čanak.

Rusija radi sve s ciljem da se narodi na Balkanu međusobno “zakrve”, kako bi se skrenula pažnja sa njihovih aktivnosti zla, naveo je Čanak, i dodao da Putina ne interesuje Balkan.

“Mi smo žetoni u pokeraškoj partiji sa Zapadom, pustiću vam Balkan, neću ga zapaliti, a vi ćete nam pustiti Krim i Donbas na miru”, kaže Čanak.

Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Čanak je okarakterisao kao multilateralnog netalentovanog čoveka čije reči nemaju težinu.

(N1)