Skip to main content

Čanak: Pravosuđe je rak rana Srbije

Vojvodina 22. апр 2012.
< 1 min čitanja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je pravosuđe rak rana Srbije i da je katastrofalno stanje u toj oblasti neophodno promeniti odmah posle izbora, jer je potpuno jasno da pravosuđe u Srbiji „uopšte ne funkcioniše“.

„Najviši pravosudni organ u zemlji, Apelacioni sud, prepolovljava kazne svakom izgredniku koji je hteo da nekog ubije ili je ubio nekog, ili je hteo da bakljom nekog spali“, rekao je Čanak u Kikindi, gde je razgovarao sa kandidatom LSV-a za predsednika opštine Milošem Šibulom.

Čanak je ocenio da ni „druge stvari“ ne funkcionišu najbolje, ali da je prvo potrebno dogovoriti se o tome šta je istina.

„Istina se menja od izbora do izbora i od potrebe za koalicijom do potrebe za koalicijom, a to je potpuno pogrešno jer se stiče utisak da je sve relativno i da je sve moguće“, kazao je Čanak.

Predsednik LSV je istakao da nije moguće zaboraviti šta se sve događalo u Srbiji devedesetih godina i ko je to sve organizovao i sproveo.

„Ne može se zaboraviti ni to da je samo prošle godine u Kikindi ispod tla na kojem se nalazimo izvučeno nafte u vrednosti od 200 miliona evra, a da je cela Naftna industrija Srbije plaćena 400 miliona. To su nedopustive priče i to treba da se razreši“, rekao je Čanak.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori zakazani su za 6. maj.

(Beta)