Skip to main content

Čanak: Pokusaće da predstave statut kao separatistički

Autonomija 14. окт 2008.
< 1 min čitanja

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da će u raspravi o novom Statutu Vojvodine u Skupštini Srbije „branitelji Srbije“ pokušati da taj dokument predstave kao „separatističko-autonomašku zaveru“. „Ti branitelji koji brane Srbiju samo zato da bi imali što više privilegija pokušaće da od Statuta Vojvodine naprave ne znam kakvu separatističko-autonomašku zaveru“, rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.
Prema njegovim rečima, glavni problem Statuta Vojvodine je to što je u skladu sa Ustavom Srbije koji u Vojvodini onemogućava bilo kakvu suštinsku autonomiju. „Zato licemerno zvuči iskaz Srpske radikalne stranke (SRS) da je to ne znam kakva separatistička stvar kada je sve to u skladu sa Ustavom Srbije koji je ta ista SRS sa svojim partnerima u tom trenutku izglasala u Skupštini Srbije“, naveo je Čanak.
Prema njegovim rečima, pre dve godine to je bio Ustav za koji je SRS „digla obe ruke hvalisući se da je njime onemogućena autonomija Vojvodine, a sada ispada da je to nekakav sepratizam“. „Oni (SRS) su ili lagali tada ili lažu sada, a ja mislim da lažu stalno“, naveo je Čanak.
Skupština Vojvodine počela je danas sednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o usvajanju Predloga statuta te pokrajine o kome će se izjasniti i Skupština Srbije.

(Beta)