Skip to main content

Čaba Šepšei: Ne znam za bilo kakvu skupštinu

Autonomija 23. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara nije za prekjuče sazvala skupštinu subotičke stranačke organizacije, jer nju može da sazove samo konferencija – izjavio je za portal „Vajdaság Ma” Čaba Šepšei, predsednik lokalne organizacije.
„Mi smo u subotu saznali da Đula Laslo poziva ljude telefonom, ali smo mislili da želi da osnuje novu stranku. Inače, običaj u DSVM je da se posle stranačke skupštine na pokrajinskom nivou održavaju skupštine lokjalnih organizacija i to će, shodno odluci stranačke konferencije, biti tek 18. oktobra u Temerinu“ – kazao je Šepšei.
Prema rečima Šepšeija, za nedeljni skup naznačen da je izborna skupština subotičke organizacije ni on sam nije dobio poziv, odnosno, stigao mu je mejlom od nepoznatog pošiljaoca „tek kada su Đula Laslo i ostali održali konferenciju za novinare nakon skupa“. Šepšei ocenjuje da Zoran Šećerov ni ne bi mogao da bude predsednik lokalne organizacije, budući da nije član stranke, jer, članovi DSVM-a mogu biti samo oni koji su potpisali pristupnicu i ako je nju overila stručna služba organizacije. To se – kako navodi Šepšei – do subote i do sednice skupštine nije dogodilo.
Nedeljni skup, nakon kojeg je, da podsetimo, saopšteno da je za novog predsednika subotičke organizacije DSVM izabran Zoran Šećerov, a za zamenika Balint Laslo – Šepšei smatra „privatnom akcijom Đule Lasla“ , za kojeg je ocenio da se „udaljio od DSVM-a i da ne predstavlja stranku, ali ni interese Mađara“.

(www.vajdasagma.info)