Skip to main content

Kurs za evropsku licencu

Autonomija 23. сеп 2008.
< 1 min čitanja

“Mladi do posla – obukom” projekat je kojim se Omladinsko udruženje “Generacija” iz Kanjiže uključilo u programe Ministarstva omladine i sporta. Za realizaciju je Udruženju odobren 1,5 milion dinara. Partneri “Generaciji” na započetom projektu koji traje sedam meseci su Obrazovno kulturna ustanova “Knesa” i Informacioni centar za razvoj opštine Kanjiža. Prijavio se 51 kandidat iz potiskih mesta Kanjiže, Martonoša, Horgoša, Oroma, Utrina i Sente, u “Knesi” je održan konsultativni sastanak s predavačima Veronom Molnar, Robertom Fejstamerom i Judit Kasaš, a juče je počeo i kurs.

U projekat se uključilo tridesetoro mladih između 18 i 35 godina, bez obzira na vrstu i stepen obrazovanja, kojima se pruža mogućnost besplatnog pohađanja 80 časova kursa i sticanje praktičnog ekonomskog znanja.

Kurs obuhvata priprema mladih za izlazak na tržište rada, osnovu za pokretanje sopstvenog biznisa i predavanja za sticanje EBC-5L sertifikata međunarodni priznate Evropske licence poslovnih kompetencija.

Projekat finansira polaganje za sertifikat 45 kandidata, a pohađanje nastave za 15 polaznika ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za rad.

(Dnevnik)