Skip to main content

Bravo: Režimski mediji u Novom Sadu iscrtali mete na čelu naših aktivista

Vojvodina 11. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Bravo! stoji uz svoje akativiste, ali i uz sve novinare, stručnjake i građane 'koji dižu glas protiv urbicida u Novom Sadu'"

Građanski pokret Bravo upozorio je danas se u hajku i targetiranje njegovih aktivista, koje godinama vode režimski mediji u Novom Sadu, sada pridružio i list Dnevnik.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, novi napadi na Brajana Brkovića i Mirana Pogačara događaju se u danima otpora ideji gradske vlasti da se na prostoru Limana 1, kod kupališta Štrand, dosadašnja zelena površina preimenuje u prostor za gradnju crkve.

„Dosadašnje etiketiranje, iznošenje laži i optužbi za izdaju i nepatriotsko delovanje, dodatno je pojačano insinuacijama da Brković i Pogačar stoje iza navodnog prošlonedeljnog napada na sveštenika SPC na Novom naselju i optužbi za mržnju prema svemu pravoslavnom i srpskom“, ističu iz ovog pokreta.

Dodaju da GP Bravo! stoji uz svoje akativiste, ali i uz sve novinare, stručnjake i građane „koji dižu glas protiv urbicida u Novom Sadu“.

„Poručujemo slugama režima i njihovim finansijerima i nalogodavcima: upotrebićemo sva pravna i druga sredstva u odbrani saboraca/kinja kojima crtate mete na čelu“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)