Skip to main content

Bravo: Predato preko 600 prigovora na ‘Novi Sad na vodi’

Vojvodina 02. feb 2024.
< 1 min čitanja

"S ovakvim odzivom, građani i građanke Novog Sada su ponovo jasno pokazali da su protiv korporativnih planova naprednjačke vlasti u Novom Sadu"

Građanski pokret Bravo! predao je danas Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove 600 pismenih prigovora na urbanistički plan „Novi Sad na vodi“, koje su prethodnih dana potpisali građani Novog Sada.

Kako je saopšteno, u tim prigovorima navode se razlozi zbog kojih ne treba da se, na prostoru sadašnjeg Brodogradilišta i Ribarskog ostrva, pomeri nasip u korito Dunava i tako omogući kompaniji Galens da sagradi stambeni kompleks solitera do 20 spratova.

„S ovakvim odzivom, građani i građanke Novog Sada su ponovo jasno pokazali da su protiv korporativnih planova naprednjačke vlasti u Novom Sadu, koja na sve načine pokušava da Šodroš i obalu Dunava sa svojim investitorima pretvori u ekskluzivnu lokaciju namenjenu samo odabranoj manjini i da se Novosađanima uskrati pristup obali Dunava i tako uništi jedna od nekoliko preostalih zelenih oaza“, poručeno je iz tog pokreta.

Bravo ocenjuje i da zaposleni u JP „Urbanizam“ i Komisiji za planove „sada imaju šansu da poslušaju svoje sugrađane“ i pokažu da su na strani struke, koja je već više puta ponovila da „Novi Sad na vodi“ nije dobro rešenje i da se time ugrožava i bezbednost grada, odnosno njegova odbrana od poplava.

„GP Bravo! će nastaviti da prati postupak oko ovog plana, i ukoliko se ne odustane od ideja da se gradi stambeno-poslovni kompleks sa soliterima i pomeri nasip Dunava u korito reke, još energičnije će mobilisati Novosađane da u eventualnom budućem javnom uvidu na nacrt plana pokažu odlučan stav o štetnosti projekta ‘Novi Sad na vodi'“, poručuju iz ovog pokreta.

(Autonomija)