Skip to main content

BOJAN PAJTIĆ: Odlučujemo o sudbini Srbije

Intervju 29. jan 2008.
2 min čitanja

bojan-pajtic.jpg– Veoma smo zadovoljni rezultatima koje su postigli Boris Tadić i Demokratska stranka u Vojvodini u prvom krugu izbora za predsednika Srbije. Vojvođani su i ovom prilikom jasno pokazali da su za proevropski put naše zemlje i za jaku i stabilnu Srbiju u Evropi. U odnosu na prošle izbore mnogo je veći broj pristalica Borisa Tadića i politike Demokratske stranke u Vojvodini. Ono što nas najviše raduje je pobeda Tadića u velikim gradovima, kao što su na primer Novi Sad i Subotica, ali i činjenica da je mnogo veći broj naših pristalica u seoskim sredinama – ističe potpredsednik DS i predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić u razgovoru za Danas.
Da li je Vojvodina opravdala epitet „lokomotive koja vodi Srbiju u Evropu“?
– Vojvodina je Evropa u malom i prema svom ekonomskom razvoju, i po toleranciji i načinu i kulturi življenja. Samo u prošloj godini broj nezaposlenih u Vojvodini smanjen je za više od 20 odsto, jer smo veoma mnogo radili i ulagali u otvaranje novih pogona i radnih mesta, izgradnju puteva i komunalne infrastrukture, domova zdravlja, škola i obdaništa. Zbog toga je Vojvodina postala jedno od najvećih gradilišta u Evropi i zato je Vojvodina „dobra vest“ iz Srbije.
Koliko pobeda Borisa Tadića može da utiče i na ishod pokrajinskih i lokalnih izbora i obrnuto?
– Ovi izbori odlučujući su za sudbinu naše zemlje. Na njima treba da bude doneta konačna odluka u kojem pravcu će se naša zemlja razvijati. Posle drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji ništa više neće biti isto.
Šta Vojvodini i Srbiji donosi pobeda evropske opcije?
– Otvara nam perspektivu boljeg života i bržeg uključivanja naše zemlje u Evropsku uniju. Otvara mogućnost da postanemo ravnopravan partner, jaka i stabilna zemlja u porodici savremenih, razvijenih demokratskih zemalja u svetu. Jer, jedino na taj način, kao i sve druge zemlje iz našeg regiona, obezbedićemo viši standard našim građanima, nova radna mesta, bolji i kvalitetniji život našim sugrađanima, a posebno deci, bolesnima i starima. Samo na taj način moći ćemo da zaštitimo naše nacionalne interese i obezbedimo sigurnu budućnost za sve nas i nova pokolenja.

(Danas)