Skip to main content

LSV poziva da se glasa protiv Nikolića

Info 30. јан 2008.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas građanke i građane Vojvodine da izađu na drugi krug predsedničkih izbora u nedelju. 3. februara, i da glasaju protiv kandidata Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislava Nikolića.
Poslanica LSV u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov kazala je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da građani ne smeju nikada da zaborave da im je politika SRS u protekloj deceniji „upropastila živote“.
„Sada smo možda više nego ikada ranije u opasnosti da nam se prošlost ponovi. Zato pozivam simpatizere i članove LSV da u nedelju izađu na izbore i da jasno kažu ‘ne’ radikalskom kandidatu za predsednika Srbije“, poručila je Aleksandra Jerkov.
Poslanik LSV u Skupštini Srbije Aleksandar Marton optužio je SRS da je u protekloj deceniji vodila politiku etničkog čišćenja u Vojvodini i podsetio da se lideru radikala Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom između ostalog sudi i zbog optužbi za taj
zločin.
Marton je na konferenciji za novinare pokazao i dinarske novčanice iz doba hiperinflacije u Srbiji, 1993. godine i podsetio da se taj ekonomski sunovrat desio u vreme kada je SRS podržavala manjinsku vladu Socijalističke partije Srbije.
Predstavnici LSV novinarima su prikazali i pojedine arhivske snimke izjava Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića, u kojima se oni zalažu za „veliku Srbiju“.
„Građani 3. februara još jedanput imaju priliku da pokažu šta misle o politici koja je milione zavila u crno“, rekao je Aleksandar Marton.

(Beta)