Skip to main content

Antena M: Borce za ljudska prava “novinari” BIRN-a iz Crne Gore proglasili ekstremistima

Autonomija 16. нов 2022.
2 min čitanja

Više uglednih građanskih aktivista i boraca za ljudska prava iz Crne Gore, prepoznatih po hrabrom istupu i suprotstavljanju razaranju Crne Gore i njene istorije, u analizi beogradskog BIRN-a, označeni su kao – ultradesni ekstremisti!

Na spisku su se našli Predrag Vušurović, Nebojša Mrvaljević, Tatjana Knežević Perišić, Aleksandar Saša Zeković, Draško Martinović, ali i Maja Miličković, Tijana Lopičić, Kaćuša Krsmanović, Tanja Pavićević.

Navodne desničarske i ekstremističke grupe na Zapadnom Balkanu mapirali su novinari i kako su naveli, više od 70 djeluje u šest zemalja Zapadnog Balkana.

Među autorima analize su novinari Vijesti Jelena Jovanović i Samir Kajošević, kao i nekadašnja novinarka tog koncerna Dušica Tomović. A među etiketiranima dvije novinarke Pobjede! Slučajno?

Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava, napisao je na Tviteru da je riječ o bezočnoj zamjeni teza i blaćenju ljudi.

– Svi poimenično pobrojani “estremisti” zaslužuju jasnu podršku! Tužbe svih pomenutih – i prema autorima i prema njihovim šefovima! – naveo je Vlahović.

Na fotografiji ispod je „ekstremista“ Tanja Pavićević (desno), u društvu Munire Subašić, iz udruženja Majke Srebrenice. 

A na snimku ispod je jedna od autorki analize.

Učesnici litije u Spužu 2020. su, prema pisanju medija, nakon šetnje svratili u obližnji ugostiteljski objekat gdje su i zapjevali pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža”, u kojoj se poziva na ubijanje Turaka.

Pametnome dosta.

A, da li i dovoljno da se u BIRN-u zacrvene, povuku sramotne diskvalifikacije građanskih aktivista iz Crne Gore i, nadasve, zapitaju ko su im saradnici u Crnoj Gori?

(Antena M)