Skip to main content

Aktivisti predali Zagorki Dolovac peticiju kojom traže istragu o Jagodini

Info 22. apr 2021.
< 1 min čitanja

Aktivisti pokreta Kreni-Promeni predali su danas u Beogradu republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac inicijativu sa više od deset hiljada potpisa kojom se traži saslušavanje svedoka i “oštećenih” u slučaju navodnog podvođenja maloletnica u Jagodini.

Aktivisti od Zagorke Dolovac traže da nadležnom javnom tužiocu naloži da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica u Jagodini, kao i da se obezbede dokazi saslušavanjem svedoka i oštećenih.

Osim potpisa predali su i crni povez i to, kako su naveli, ne zato što ona ne vidi šta se dešava, već da pravda bude slepa i da jednako sudi svakome bez obzira na kojoj je funkciji, prenela je televizija N1.

“Prebacivanje Tužilaštvu za organizovani kriminal tražimo zbog toga što postoje razlozi. Navodi se da su umešani vrhovi republičke i lokalne vlasti i smatramo da je samim tim vrlo upitno da li će lokalno tužilaštvo moći da reaguje i da vrši svoju funkciju samostalno“, rekao je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je početkom nedelje predsednika Skupštine Jagodine i lidera vladajuće Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palma da je organizovao “žurke” za predstavnike vlasti i biznismene na koje su dovođene “devojčice od 15, 16, 17 godina”.

(Beta)