Skip to main content

Advokati najavili nastavak protesta zbog novog Zakona o parničnom postupku

Aktuelno 27. maj 2021.
< 1 min čitanja

Advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za utorak, 1. juna u Beogradu.

“Predlog zakona koje je Ministarstvo pravde objavilo je nepopravljiv. Na prošlom protestu u ponedeljak tražili smo da se zakon zvanično povuče iz procedure do 1. juna. Tog dana ćemo se ponovo okupiti da vidimo šta se dešava s našim zahtevom”, rekao je danas za Betu advokat Čeda Kokanović.

On je dodao da ovo nije samo stvar koja se tiče advokata, već svakog građanina čije je pravo povređeno i sutra treba da traži pravdu na sudu.

Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici.

Podršku advokatima iz Beograda najavili su i advokati Šapca, Valjeva, Novog Sada i Jagodine.

Ministarstvo pravde objavilo je 19. maja Nacrt izmena Zakona o parničnom postupku i pozvalo zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi.

Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, tražeći povlačenje iz javne rasprave nacrta novog Zakona o parničnom postupku i najavila nastavak protesta dok se to ne desi.

(Beta)