Skip to main content

Eskobar razgovarao sa predstavnicima opozicije

Aktuelno 03. феб 2022.
< 1 min čitanja

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima srpske opozicije.

SAD ne podržavaju političke partije u Srbiji već zdrav razvoj njene demokratije. Svi akteri njenog političkog života igraju važnu ulogu u ovom procesu i čine državu snažnijom“, objavila je ambasada SAD na Tviteru uz fotogtafiju učesnika sastanka.

Na sastanku sa Eskobarom i američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem učestvovali su potpredsednici Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i Narodne stranke Miroslav Aleksić, lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Bograd i Natan Albahari iz Pokreta slobodnih gradjana.

Eskobar je doputovao u Beograd zajedno sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom. Oni su danas razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, šefom diplomatije Nikolom Selakovićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, a juče sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Tokom svoje posete Beogradu Gabrijel Eskobar želi da se sastane sa što većim brojem političkih aktera Srbije. EU i SAD tesno sarađuju na realizaciji evropske budućnosti Kosova i Srbije, kao njihove zajedničke vizije, a napredak u normalizaciji medjusobnih odnosa je važan korak“, objavila je Ambasada SAD uz fotografiju sa sastanka Eskobara sa predsednicom srpske vlade.

Uz zajedničku fotografiju sa Vučićem, sa kojim su Eskobar i Lajčaka odvojeno i zajedno razgovarali juče, ambasada je objavila „partnerstvo EU i SAD je jače nego ikad a ciljevi zajednički – želimo da Srbija uspe!“.

(Beta)