Skip to main content

STAV: Uprava Filozofskog fakulteta da odgovori šta je sa prijavama protiv studenata nasilnika

Vojvodina 16. сеп 2024.
< 1 min čitanja

Disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića

Studenti iz organizacije Studenti protiv autoritarne vlasti (STAV) uputiće upravi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu upozorenje pred tužbu zbog toga što ni tri meseca nakon podnošenja disciplinske prijave protiv čelnika Studentskog parlamenta tog fakulteta uprava nije obavestila STAV o statusu te prijave.

Oni su novinarima rekli da su se o statusu te disciplinske prijave raspitivali u Sekretarijatu fakulteta, a potom i u Dekanatu, ali odgovor nisu dobili.

Studenti iz STAV-a podneli su disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije za izbore za Studentski parlament Aleksandra Gajića zbog fizičkog nasilja.

Ivana Macak je 21. maja ošamarila u zgradi Filozofskog fakulteta aktivistkinju STAV-a Milu Pajić, dok je Aleksandar Gajić takođe fizički nasrtao na kolege, tokom blokade izbora koju je organizovao STAV uz tvrdnju da su izbori nelegitimni.

Pokret slobodnih građana je ranije saopštio da su Macak i Gajić u međuvremenu zaposleni u Skupštini Vojvodine, što je novinarima potvrđeno u toj instituciji.

Ivana Macak je bila i prva na listi Ruske stranke na lokalnim izborima u Novom Sadu, ali ta lista nije prešla izborni cenzus.

(Autonomija, foto: arhiva)