Skip to main content

LSV podržava Aleksandra Martona

Autonomija 29. сеп 2009.
< 1 min čitanja

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podržala je danas stav svog potpredsednika i predsednika Skupštine grada Zrenjanina Aleksandra Martona da u okolini tog grada treba da bude postavljeno spomen-obeležje na mestu bivših logora za Hrvate u Stajićevu i u Begejcima.
LSV je u saopštenju za javnost navela da je Marton objasnio da je ideju podržao očekujući da će i odgovarajući organi i organizacije iz Hrvatske na sličan način obeležiti mesta u kojima su u logore bili zatvarani pripadnici srpskog naroda.
„Nakon toga su i predstavnici pojedinih organizacija u Hrvatskoj izjavili da bi podržali takvu ideju, navodeći kao primer ratnu luku Lora u Splitu, u kojima su vršena isleđivanja nad pripadnicima srpskog i crnogorskog naroda“, piše u saopštenju.
LSV se usprotivila zahtevima za smenu Martona i ocenila da takvi zahtevi stižu od udruženja ratnih vojnih invalida koji su izmanipulisani od strane „prikrivenih ratnih huškača i profitera koji su krivci za njihov težak i nesrećan život“.
„Za vreme rata u Hrvatskoj Aleksandar Marton je imao 15 godina. On nikoga nije poslao u rat da gine umesto njega, da pljačka i ubija“, navodi se u saopštenju.
(Beta)