Skip to main content

DS: Postoji većina za Statut i zakon o nadležnostima

Autonomija 28. јун 2009.
1 min čitanja

ds.jpgPortparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izrazila je uverenje da će vladajuća koalicija imati potrebnu većinu za potvrđivanje Statuta Vojvodine
i usvajanje zakona o nadležnostima pokrajine u republičkom parlamentu. Trivan je u intervjuu Tanjugu komentarišući najavu Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijaldemokrata Vojvodine da neće glasati za pokrajinski statut i Predlog zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini, istakla da „svaka najava uskraćivanja podrške ne znači da će se to i dogoditi“.
„Svedoci smo da se to više puta dogodilo od strane različitih partija koje su na takav način definisale svoju politiku. Ja ne mislim da je najsrećnije pretiti stalno razbijanjem vladajuće koalicije. Ne mislim da je to dobro ni za stabilnost koalicije ni za te stranke koje to čine, budući da građani u ovom trenutku očekuju apsolutnu stabilnost i odgovornost vlade s obzirom na trenutak u kome se zemlja nalazi“, rekla je Trivan.
„U ovom trenutku preuranjeno je komentarisati nešto što još nije izašlo na svetlost dana, a to je tekst zakona, niti ušlo u skupštinsku proceduru, a kamoli unapred najavljivati odsustvo podrške za nešto o čemu nismo ni razgovorali u skupštinskoj debati“, rekla je Trivan. Ona je izrazila očekavanje da će Statut Vojvodine i Predlog zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini u Skupštinu Srbije stići do jeseni, i istakla da je parlament spreman da ta dva akta odmah pošto stignu u skupštinsku proceduru stavi na dnevni red. Trivan je negirala da unutar DS postoje neslaganja u vezi sa sadržajem autonomije Vojvodine.
(Dnevnik)