Skip to main content

Pajtić: Ne možemo da se odbranimo od stranih investitora

Vojvodina 07. мар 2012.
< 1 min čitanja

Gradovima Inđiji i Sremskoj Mitrovici, kao i Vojvodini je danas u Kanu u Francuskoj uručena su priznanja za drugo, treće i četvrto mesto od 110 evropskih regija u oblasti efikasnosti stranih ulaganja.

Reč je o konkursu koji je organizovao magazin FDI, deo Fajnenšel tajmsa (Financial Times).

Gradonačelnik Inđije Goran Ješić rekao je agenciji Beta da su nagrade dobra vest za Srbiju, jer ranije, sem Inđije, nije bilo gradova i regija iz Srbije na listi primamljivih destinacija za investiranje.

„To je dokaz da kod nas sve više postoji konkurencija među opštinama i regionima u privlačenju stranih investicija”, kazao je Ješić.

Inđija je pre četiri godine bila smeštena na listu 25 najboljih evropskih destinacija po svim kriterijuma, kada je u pitanju pozitivna klima za privlačenje stranih investicija.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je za ovu pokrajinu priznanje magazina FDI izuzetno važno, jer više od 80 posto stranih investitora u pokrajini čine investitori iz Evropske unije.

On je dodao da je nakon što je Srbija dobila status kandidata za EU i nakon što je Vojvodina dobila ovo visoko priznanje pojačan stepen interesovanja za ulaganja u pokrajinu.

„Ne možemo da se odbranimo od stranih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Vojvodinu i za razgovor sa nama”, kazao je Pajtić.

Na prvom mestu u izboru magazina FDI je region Bukurešta u Rumuniji, a na konkurs se prijavilo ukupno 110 evropskih regiona i 253 grada.

Magazin FDI (FDI Intelligence) analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove.

(Beta)