Skip to main content

Jovanović prekrečio grafit mržnje

Info 02. мар 2012.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prekrečio je danas grafit mržnje na zidu kuće u Neimarovoj ulici u novosadskom naselju Telep.

Jovanović je novinarima nakon akcije u novosadskom naselju u kojem pretežno žive Mađari rekao da je bilo koji oblik mržnje i netrpeljivosti prema drugom i drugačijem neprihvatljiv.

“Svaki grafit koji ističe bilo kakvu netrpeljivost i mržnju je javni poziv na linč. Novi Sad je grad koji ne sme da dozvoli da iko, zbog drugačije veroispovesti, nacionalne pripadnosti ili bilo koje druge različitosti, bude proganjan iz ovog grada”, kazao je on.

Jovanović je upozorio da, ako se kao društvo ne budemo obazirali na grafite mržnje, onda će se u javnosti takav obrazac prihvatiti i može postati opravdanje za mržnju i nasilje.

Predsednik Skupštine grada je najavio da će nastaviti sa akcijom „Prekrečimo novosadsku mržnju“ I pozvao Novosađane da prekreče grafite mržnje na zgradama i kućama u kojima žive.

“Na ovaj način želim da skrenem pažnju javnosti i vlasnicima zgrada i kuća, da ukoliko imaju bilo kakav grafit mržnje ispisan na zidu, da nije samo formalno pravna obaveza da prekreče takav grafit, već da je to i njihova građanska odgovornost”, rekao je Jovanović.

(Autonomija)