Skip to main content

LSV kritikuje akciju DSS

Info 25. мар 2009.
< 1 min čitanja

lsv.jpgPoslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je „skandalozno“ to što Demokratska stranka Srbije (DSS) pokušava da poistoveti NATO bombardovanje SRJ sa usvajanjem novog Statuta Vojvodine.
Članovi i simpatizeri DSS-a postavili su danas na Varadinskom mostu u Novom Sadu transparent dug oko 50 metara na kome je pisalo „1999. bombe tada, statut sada… 2009!!! Cilj ne bira sredstva“.
„Zgroženi smo isticanjem tog transparenta. Time DSS samo pokazuje da joj uopšte nije stalo do izgubljenih života i trauma koje su preživeli svi građani ove zemlje“, kazala je Aleksandra Jerkov novinarima u Novom Sadu.
Ocenila je da takav potez DSS-a nikoga ne treba da čudi jer je ta stranka „više puta pokazala da joj je bliska politika Slobodana Miloševića, koja je i dovela do bombardovanja“.
„Uostalom, DSS je bila ta koja je sprečavala lustraciju, smenu kadrova Miloševićevog režima, a i prva je pružila utočište preletačima iz stranaka koje su činile Miloševićev sistem“, navela je Jerkov.
Dodala je da Predlog novog statuta Vojvodine građanima Pokrajine daje prava koja im prema Ustavu pripadaju.
(Beta)