Skip to main content

Egereši sa delegacijom austrijske Evropske narodne stranke

Autonomija 24. мар 2009.
< 1 min čitanja

Šandor EgerešiPredsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je danas sa delegacijom Evropske narodne stranke iz Austrije o evroregionalnoj saradnji i evropskim integracijama.
Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika parlamenta, Egereši je naveo da je regionalizacija Srbije od velike važnosti i da u budućnosti Vojvodinu vidi kao jak i ekonomski razvijen region unutar decentralizovane, regionalizovane i evropske Srbije.
„Postoji realna potreba za regionalizacijom i decentralizacijom naše države jer je to neophodnost i preduslov za naš dalji put ka EU. Bez toga, sve naše težnje i nastojanja da se priključimo evropskim institucijama i organizacijama biće mnogo teže i dugotrajnije“, kazao je Egereši.
Šef delegacije Austrijske narodne stranke Peter Danih rekao je da su Vojvodina i Austrija istorijski povezane i da, s obzirom na to da je Austrija federalizovana i regionalizovana država, ima mnogo prostora za saradnju u različitim oblastima.
Na sastanku je bilo reči i o dobroj saradnji Vojvodine sa mnogim austrijskim regionima, pre svega Štajerskom i Gornjom Austrijom, sa kojom postoji i potpisan sporazum o parlamentarnoj saradnji.
(Beta)