Skip to main content

Mirčić: Saradnja "šiptarskih terorista" i vojvođanskih autonomaša

Info 23. феб 2009.
< 1 min čitanja

Srpska radikalna stranka insistira na tome da se predlog statuta Vojvodine povuče iz procedure na republičkom nivou i da se ide na izradu i usvajanje novog, jer „ovaj statut je završena priča“, izjavio je juče potpredsednik te stranke Milorad Mirčić. Da li će taj dokument, usvojen krajem prošle godine u Pokrajinskoj skupštini, biti odobren u republičkom parlamentu ili ne odlučiće skupštinska većina, a odluku o tome da li će biti povučen iz procedure može doneti „vladajuća većina, odnosno Boris Tadić svojim autoritetom“, rekao je Mirčić na konferenciji za novinare.
Šef radikala Južnobačkog okruga je naglasio da bi novi nacrt statuta Pokrajine trebalo da bude u skladu s Ustavom i „od koristi građanima Srbije koji žive u Vojvodini“, a ne da, poput aktuelnog predloga, podiže političke tenzije, otvara nove političke sukobe i „u Vojvodini pravi atmosferu kakva je na Kosovu i Metohiji“. Mirčić je ocenio da veze između „šiptarskih terorista i onih koji bi da cepaju Srbiju odvajanjem Vojvodine, sežu još iz vremena komunizma i Josipa Broza“. Saradnja između „šiptarskih separatista i vojvođanskih autonomaša“ je, po diktatu iz inostranstva, ostvarivana i u vreme raspada SFR Jugoslavije, naveo je on.
Mirčić je istakao da smo svedoci da se i sad, povodom rasprava o statusu Pokrajine, aktiviraju pojedine političke ličnosti, stranke, udruženja, pa čak i „neki mediji“ koji se finansiraju iz budžeta, da bi „unosili zabunu i pometnju među građane“.
(Dnevnik)