Skip to main content

Sindikat: Imenovati načelnika policije

Info 19. дец 2011.
< 1 min čitanja

Sindikat srpske policije (SSP) upozorio je večeras da Policijska uprava Novi Sad već dve godine nema načelnika i apelovao na ministra Ivicu Dačića da što pre imenuje novog.

SSP je u saopštenju za javnost ocenio da je „nedopustiva i previše neozbiljna izjava ministra Dačića da niko ne želi da se kandiduje za mesto načelnika, kada je poznato da se načelnik imenuje rešenjem ministra, a ne konkursom“.

„Novi Sad od juna 2009. ima zamenika načelnika (Stevana) Krstića, koji je do sada svojim radom pokazao da može da bude prvi čovek Policijske uprave“, navodi se u saopštenju i dodaje „da je očigledno da su u pitanju partijske nesuglasice, a da se profesionalnost stavlja u drugi plan“.

Uz ocenu da policija mora biti depolitizovana i mora raditi i odlučivati u interesu građana, SSP je podsetio da je Novi Sad drugi grad u Srbiji po broju počinjenih krivičnih dela i da je problem možda u tome što dve godine nema načelnika.

„Krstić već dve godine vrši funkciju na koju je postavljen, ali on nema sva ovlašćenja kao načelnik. Njegovo imenovanje očigledno koči politika“, navodi se u saopštenju.

U junu 2009. tadašnji načelnik novosadske policije Miladin Kostrešević otišao je u penziju, a njegovu funkciju od tada obavlja zamenik načelnika Stevan Krstić.

(Beta)