Skip to main content

Žiofre: Život građana Srbije unapređen usled saradnje sa EU

Info 03. apr 2023.
< 1 min čitanja

"Radimo to zato što nam je stalo do Srbije. Reč je o prosperitetu i životnom standardu naroda dok je Srbija na putu ka EU“.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je u Beogradu da je mnogo oblasti u životu građana unapređeno što je rezultat zajedništva i partnerstva Evropske unije i njenih država članica sa Srbijom.

„Mi ulažemo dosta energije, finansijskih sredstava i političkog kapitala. Radimo to zato što nam je stalo do Srbije. Reč je o prosperitetu i životnom standardu naroda dok je Srbija na putu ka EU“, rekao je Žiofre u svojoj rezidenciji na prijemu za ambasadore država članica EU.

Žiofre je na predstavljanju svih tekućih projekata koje taj blok 27 država sprovodi u Srbiji, nabrojao sektore u kojima se EU svakodnevno radi da obezbedi finansijska sredstva, među kojima su poljoprivreda, trasport, zdravstvo i kultura.

Radimo na unapređenju vladavine prava i sprovođenju reformi. Jedna od njih je reforma pravosuđa, a pomogli smo i rekonstrukciju palata pravde u Beogradu i u Novom Sadu“, rekao je šef Delegacije EU.

Na prijemu u rezidenciji šefa Delegacije EU je prikazana serija video-spotova kojima ambasadori predstavljaju uspešne projekte širom Srbije koje je Evropska unija finansijski podržala.

Ambasadori država članica EU su u spotovima istakli da im je stalo do uspešne poljoprivrede, jakih preduzeća, zdrave životne sredine, putne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulturnog nasleđa i vladavine prava u Srbiji.

(Beta)