Skip to main content

‘Žene u crnom’ traže da vlasti priznaju odgovornost za pogibiju 16 radnika RTS-a

Građani 22. апр 2024.
< 1 min čitanja

Dragoljub Milanović, kao i celokupni režim Slobodana Miloševića, u kojem je tada ministar informisanje bio Aleksandar Vučić, snose odgovornost za žrtvovanje nevinih ljudi"

Nevladina organizacija „Žene u crnom“ pozvala je danas vlasti Srbije da priznaju odgovornost za pogibiju 16 radnika Radio televizije Srbije u NATO bombarodvanju 23.aprila 1999. i da obeštete porodice žrtava.

Iz ove organizacije su u saopštenju naveli da odgovornost za smrt 16 radnika, prema sudski utvrđenoj činjeničnoj istini, snosi bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović, prenosi Beta.

„Uprkos tome što je imao jasnih saznanja da će zgrada RTS-a biti bombardovana, nije o tome obavestio svoje zaposlene. Dragoljub Milanović, kao i celokupni režim Slobodana Miloševića, u kojem je tada ministar informisanje bio Aleksandar Vučić, snose odgovornost za žrtvovanje nevinih ljudi“, istakli su u saopštenju.

Dodali su da će povodom 25. godišnjice ovog zločina 23. aprila u 2.06 ispred spomenika „Zašto“u znak saosećanja i solidarnosti sa porodicama ubijenih biti održan pomen. Pomenu će prisustvovati i učesnice regionalnog sastanka Ženski sud: feministički pristup pravdi u organizaciji Žena u crnom: BiH (Bratunac, Foča, Srebrenica, Sarajevo, Zvornik), Crna Gora (Pljevlja), Hrvatska (Zagreb, Novska), Srbija (Leskovac, Kraljevo, Kruševac, Prijepolje).

(Autonomija, foto: Beta)