Skip to main content

Završen protest u Beogradu: Na zgradu Pinka bacana jaja i rolne toalet papira

Info 08. сеп 2023.
2 min čitanja

"Ako vlast neće da ispuni zahteve, opozicija hoće"

Devetnaesti protest „Srbija protiv nasilja“ održan je u Beogradu. Građani su se okupili ispred zgrade Vlade odakle su, u jednoj od najdužih šetnji do sada, stigli do zgrade TV Pinka.

Tu su bile upaljene baklje, a nekoliko minuta kasnije građani su počeli da bacaju rolne toalet papira na zgradu. Protest je završen oko 21:30 sati.

Podsetimo, ovo je 19. protest u Beogradu, a nakon dva masakra koji su se početkom maja desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u selima kod Mladenovca i Smedereva. Srbiju protiv nasilja u protestnim šetnjama širom zemlje traže i drugi građani Srbije.

Na poziv novinara Smiljana Banjca građani su upalili lampice na telefonima, obratio se ljudima u zgradi Pinka i rekao „čujte šta svetlo misli o vama“, na šta su okupljeni glasno uzvikivali „lopovi“.

On se u ime okupljenih izvinio, kao i prethodni put, pacijentima koji borave u obližnjoj bolnici.

Novi skup najavljen je za iduću nedelju.

Ispred zgrade Pinka ponovo su pročitani zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“ koji se ponavljaju već 19. nedelju zaredom. Građani su glasno vikali „ua“ kada je pročitan zahtev za oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink.

Pavle Grbović: Raskusuravanje sa opozicijom između hvatanja za parizer

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović je rekao kako je „predsednik do sada šest puta najavljivao izbore ove godine, a ništa zvanično“.

„Konsultacije o kojima priča su opet vrsta spekulacije. Nećemo da reagujemo na medijske najave koje sprovodi kao raskurivanje sa opozicijom ispod hvatanja za parizer i krompir iz potrošačke korpe. Ako ikada taj poziv stigne, naravno da ćemo sa drugim predstavnicima opozicije razgovarati o njemu, ali mislim da on nikada neće doći“, rekao je Grbović za N1.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je normalizovan večeras oko 20.30, prenosi Fonet. Nekoliko minuta posle toga počeo je da se odvija i saobraćaj u Ulici kneza Miloša.

Ceca Bojković: Lista zahteva bi mogla da se proširi

Glumica Svetlana Bojković je večeras na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu rekla da bi lista zahteva mogla i da se proširi jer „iz dana u dan imamo neke nove momente koji izazivaju nasilje“. Šta je još rekla, pročitajte u posebnoj vesti.

Lazović: Ako vlast neće da ispuni zahteve, opozicija hoće

„Ako vlast neće da ih ispuni, opozicija hoće“, rekao je poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović agenciji Beta na beogradskom protestu „Srbija protiv nasilja“.

Prema njegovim rečima, ceo Beograd stoji, a zato opozicija traži uz parlamentarne i vanredne izbore u glavnom gradu Srbije.

„Ceo dan ljudi ne mogu da pređu iz Novog Beograda u stari deo grada jer se putuje satima, a i to je dokaz koliko grad ne funkcioniše i koliko su potrebni vanredni izbori“, rekao je Lazović.

Narodna poslanica Marinika Tepić rekla je za N1 da Aleksandar Vučić ništa novo danas nije rekao.

„Stranka slobode i pravde već 18 meseci traži beogradske izbore zbog nelegitimne vlasti, a zahtev za parlametarnim su došli kao posledica dva masovna ubistva posle kojih Srbija nije ista“, rekla je ona.

(N1)