Skip to main content

Zastava Hrvatske na MZ Liman – nova provokacija protiv „nezavisnih“

Vojvodina 06. окт 2021.
2 min čitanja

Na zgradi mesne zajednice „Liman“ u Novom Sadu jutros je osvanula zastava Republike Hrvatske, a fotografiju i video lokalnom portalu poslao je „zabrinuti građanin“.

Predsednik Saveta MZ „Liman“ Dragoljub Perković za Autonomiju kaže da je, čim je video tu objavu na internetu, odmah otišao u prostorije mesne zajednice i da zastave tamo u tom trenutku nije bilo. Kako kaže, referentkinja ga je obavestila da je, čim je došla na posao, pozvala Gradsku upravu za opšte poslove, koja je poslala tehničku službu da skine zastavu, te da se ona sada nalazi u kancelariji MZ.

Perković kaže da ne zna ko je zastavu postavio i kada, a podseća da je sinoć Savet zasedao do otprilike pola osam, te da su nakon toga svi otišli kući. Odmah je pozvao je policiju koja je poslala patrolu kojoj su i referentkinja i on dali izjavu za zapisnik.

„Bili su sve vreme u kontaktu sa tužiocem, da li dežurnim, i u jednom trenutku sam dobio pitanje  tužioca da li se ja osećam uvređeno. Malo sam zastao iznenađen i dao odgovor da, u suštini, to uopšte nije važno jer se radi o službenoj prostoriji, o mesnoj zajednici, i da sam ja samo predstavnik saveta. Nakon toga tužilac je izjavio, tako su mi bar preneli policajci, da je moguće jedino podneti tužbu po privatnoj liniji“, ističe Perković.

Dodaje da je bio začuđen time, te da neće podnositi privatnu tužbu jer je reč o službenim prostorijama.

„Smatram da je to besmisleno zato što nije mesna zajednica moja privatna svojina, ne radi se o meni kao privatnom licu. To je službena prostorija. Šta bi se desilo da se tako nešto desi na Gradskoj kući ili Banovini, da li bi gradonačelnik privatno podnosio tužbu? Malo je apsurdna situacija“, rekao nam je Perković.

Podsetimo, dan ranije su se u ovom naselju pojavili lažni flajeri sa izmišljenim zapisnikom sa navodne sednice Saveta MZ „Liman“, što je sinoć na pravoj sednici i demantovano.

Komentarišući to što se odmah sledećeg jutra dogodio novi incident, Perković kaže da je svakom ko prati dešavanja u gradu potpuno jasno da postoji sled događaja koji ne mogu nikako biti nezavisni jedan od drugog.

„Ko je u pitanju, šta je u pitanju ja ne bih u to ulazio, jednostavno, nadležni neka se bave time“, istakao je Perković.

Dalibor Stupar (Autonomija)