Skip to main content

ZAJEDNO: Tražićemo međunarodni monitoring izbora u Novom Sadu

Vojvodina 10. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Nećemo dozvoliti da se ponovi scenario kupovine glasova i migracije birača zabeležen na lokalnim izborima u Beogradu, kao i republičkim i pokrajinskim izborima"

Novosadski odbor Zajedno! najavio je danas da će za lokalne izbore, koji se u tom gradu očekuju između aprila i juna meseca, tražitit učešće međunarodnih posmatrača.

Kako se navodi u saopštenju, ta stranka neće dozvoliti da se ponovi scenario kupovine glasova i migracije birača zabeležen na lokalnim izborima u Beogradu, kao i republičkim i pokrajinskim izborima.

„Zato će Zajedno za Novi Sad, u danima pred nama, uputiti pismo Evropskom parlamentu, OEBS-u i ODIHR-u, i ostalim relevantnim međunarodnim institucijama od kojih očekujemo praćenje čitavog izbornog procesa u našem gradu i pravovremene reakcije na potencijalno kršenje zakona prilikom održavanja novosadskih izbora“, dodaje se.

Poručuju i da, uz dovoljan broj obučenih kontrolora i posmatrača koje će obezbediti, ovaj poziv vide „kao vrstu dodatne zaštite od prevara i mahinacija“ na koje je očigledno sadašnja vlast spremna.

(Autonomija)