Skip to main content

Vuletić (GDF) osudio primitivne uvrede crnogorske ministarke prosvete na račun Latinke Perović

Info 31. dec 2020.
< 1 min čitanja

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić najoštrije je osudio govor mržnje ministarke prosvete, kulture, nauke i sporta Crne Gore Vesne Bratić prema srpskoj istoričarki Latinki Perović i rekao da se radi o “primitivizmu”.

“Kada se poznata javna ličnost vređa sa neskrivenim priželjkivanjem njenog biološkog kraja, to je odraz patologije svesti onoga ko takve reči upućuje i ne stidi se da to učini javno i sa položaja visoke državne funkcije. Uz takvu osobu se teško mogu poređati i gube značenje: prosveta, kultura, nauka, pa i sport”, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Pojedini mediji preneli su komentare Vesne Bratić na Fejsbuku, u kojima je, između ostalog, za Latinku Perović napisala: “Ka’ će ove babe više da odu Bogu na istinu…”

Vuletić je ocenio da su takve reči izraz “primitivnog poimanja društvenosti i javne komunikacije i tragičan primer nekulture dijaloga”.

“Gnušamo se ovakvih nepristojnih kvalfikacija upučenih našoj eminentnoj istoričarki. O ovom primitivizmu i potenciranju retorike sukoba bi trebalo da se izjasne oni koji su podržali novu Vladu Crne Gore. Za ovakve pojave netrpeljivosti i mržnje nikada nećemo optužiti građane Crne Gore, a na njima je da pažljivo biraju one koji će ih biti dostojni”, poručio je Vuletić.

(Autonomija)