Skip to main content

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTV odlazi u penziju, a novi direktor još nije imenovan

Info 01. јун 2023.
< 1 min čitanja

Ni dva meseca nakon završenog konkursa Upravni odbor ne donosi oduku o novom direktoru

Jožef Klem, vršilac dužnosti generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine, podneo je zahtev za odlazak u penziju od jula, saznaje Autonomija.

Pre penzionisanja, Klem će od ponedeljka, 5. juna pa do 30. juna biti na godišnjem odmoru, a kako navode naši izvori u RTV, tom kućom će rukovoditi zamenica generalnog direktora Sanja Jašarević Kužić – i tako sve dok se Upravni odbor ne smiluje da konačno imenuje novog generalnog direktora. Ili pak da poništi konkurs i imenuje novog vršioca dužnosti.

Prošlo je, naime, bezmalo dva meseca od završetka javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske ustanove, ali Upravni odbor i dalje ne donosi oduku o tome da li će neko od prijavljenih kandidata naslediti Miodraga Koprivicu kojem je mandat istekao – još jula 2021. godine.

Na konkurs koji je trajao od 1. februara do 3. aprila, kako je već pisala Autonomija, prijavilo se pet kandidata, ali su sve uslove iz konkursa, nezvanično nam je bilo potvrđeno, ispunili samo Budimir Marković, nekadašnji šef Centra informativnog programa RTV, već godinama penzioner, i Željko Dvožak, nekadašnji čelnik Opštine Kula i pokrajinski poslanik Demokratske stranke a trenutno službenik u Pokrajinskoj vladi.

Dok se Upravni odbor ne nakani da donese odluku – da li o novom direktoru ili možda o novom ve-deu – RTV-u sleduje nešto što je u toj kući već viđeno: onako kako će zamenica generalnog direktora Jašarević Kužić zamenjivati u narednom periodu Klema, tako je Klem, kao zamenik generalnog direktora, po isteku mandata Miodragu Koprivici čitavih godinu dana vodio pokrajinski javni servis – sve dok ga Upravni odbor nije imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora. 

Osim što već 23 meseca nema generalnog direktora, RTV od kraja maja 2021. nema ni direktora programa, dok je glavni i odgovorni urednik Prvog programa televizije još od kraja jula 2021. u ve-de stanju.

(Autonomija)