Skip to main content

Vrsajkov: Zašto se kriju podaci o šteti na Banovini

Info 05. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Ovo flagrantno skrivanje informacija od javnog značaja nedvosmisleno pokazuje da naprednjačka verzija obima štete na zaštićenom spomeniku kulture i simbolu Novog Sada nije istinita"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad upozorio je danas da gradske vlasti već tri meseca odbijaju da priznaju da su tokom iskopavanja podzemne garaže oštetili zgradu Skupštine Vojvodine, kao i da je sredinom januara investitor izgradnje javne garaže – “Garaža Banovina”, u sanaciji oštećenja “investirao” 850.000 dinara prema “misterioznom Elaboratu o nastaloj šteti”.

Vladimir Vrsajkov iz tog odbora u svom saopštenju upozorio je da “niko van SNS-ove klike” nije video taj Elaborat, te da ga je SSP tražio od poverenika za informacije od javnog značaja kako bi građane Novog Sada upoznao s njegovom sadržinom.

“Ovo flagrantno skrivanje informacija od javnog značaja nedvosmisleno pokazuje da naprednjačka verzija obima štete na zaštićenom spomeniku kulture i simbolu Novog Sada nije istinita”, navodi Vrsajkov.

Vrsajkov je optužio gradske oce da “ćute na mnogobrojne dokaze o nezakonitom pribavljanju građevinske dozvole, ignorišu nedostatak zakonski neophodne saglasnosti na ceo projekat Zavoda za zaštitu spomenika kulture, dok su krivičnu prijavu narodnih poslanika Janka Veselinovića i Anne Oreg “izgleda zaključali u najdublju fioku“.

“Nećemo dozvoliti da se problem oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine reši s malo glet mase i jupola, dok se javnost anestezira ‘pesničkim’ obećanjima Igora Mirovića da će sve biti u redu”, poručio je Vrsajkov.

Upitao je i zašto su građani Novog Sada o jedinoj verziji Elaborata mogli da čuju samo u saopštenju Pokrajinske vlade, “dok Grad, kao davalac koncesije, uporno ćuti”, kao i zbog čega Uprava zajedničkih poslova poslova “već više od mesec dana odbija da Novosađanima pokaže sporni Elaborat”?

(Autonomija, foto: SSP)