Skip to main content

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Info 05. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Nacizam i fašizam su ideologije zla, i na ovim prostorima im nema mesta"

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton zatražio je danas u ime te stranke od nadležnih organa da “u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe” koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića.

Marton je podsetio da je reč o zločincu i fašističkom saradniku odgovornom za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

“Postavljamo pitanje policiji zašto nije sprečila ovaj nezakoniti skup, kada u našoj zemlji postoji veoma pvizirecizan Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija i zabrani upotrebe njihovih simbola. Da li je antifašizam u Srbiji samo mrtvo slovo na papiru”, istakao je.

Marton je ocenio i da smo svedoci “sramotne revizije istorije”, gde se veoma često “dželati predstavljaju kao žrtve” kojima su počeli da dižu i spomenike.

“LSV neće posustati u ovoj borbi. Nacizam i fašizam su ideologije zla, i na ovim prostorima im nema mesta”, istakao je Marton.

Podsetimo, sinoć se u Beogradu, kako su preneli mediji, uprkos pozivima nevladinih oraganizacija da policija spreči taj skup, na mestu smrti Milana Nedića okupilo pedesetak pripadnika neonacističke organizacije “Zentropa Srbija”.

(Autonomija)