Skip to main content

Vrsajkov (SSP): Kako se finansira kupovina glasova u Novom Sadu

Vojvodina 13. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Evropski parlament traži istragu i utvrđivanje odgovornosti za sve koji su 'dokazanu izbornu prevaru smislili, organizovali i sproveli'"

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad Vladimir Vrsajkov zatražio je danas od gradonačelnika Miana Đurića da odgovori da li se novac iz „nevidljivih projekata2 koristi za kupovinu glasova.

Kako je Vrsajkov naveo u izjavi za javnost, tokom 12 godina naprednjaci su za kapitalne investicije potrošili 107 miilijardi dinara, a da niko od Novosađana ne živi bolje jer se grad raspada, ulice su zakrčene, trotoari razrovani, a kanalizacija zapuštena.

Vrsajkov navodi da najskuplje plaćeno parterno uređenje prostora iznad podzemne garaže u Ulici Modene u iznosu od 780 miliona dinara, što će umesto investitora platiti građani, zatim sledi uređenje Almaškog kraja sa 660 miliona dinara, a treće je gradnja „takozvanog parka kod Spensa“ sa 260 miliona dinara.

„Zbog svih ovih nevidljivih projekata Novosađani treže od odlazećeg gradonačelnika Đurića odgovor na pitanje da li se njihov novac zapravo koristi za kupovinu glasova kojoj smo svedočili na decembarskim izborima, a o kojoj danas priča cela Evropa“, naveo je Vrsajkov.

Podsetio je i da Evropski parlament traži istragu i utvrđivanje odgovornosti za sve koji su „dokazanu izbornu prevaru smislili, organizovali i sproveli“.

(Autonomija, foto: Bilten Stanar)