Skip to main content

VP: Ponovo pretnje i pozivi na ubistvo predsednika Aleksandra Odžića

Info 04. dec 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Vojvođanske partije Alekdsandar Odžić dobio je na tviter nalogu VP-a više stotina pisanih pretnji i otvorenih poziva na likvidaciju, kako njega lično, tako i svih drugih Vojvođana, saoopštila je danas ta politička organozacija.

Kako su naveli u saopštenju, pretnje i pozivi na ubistvo stigli su nakon što je VP pozvala svoje pristalice da podrže proteste građana protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu.

„Zabrinuti smo i upozoravamo javnost i institucije sistema države Srbije da je bezbednost predsednika VP visoko ugrožena i tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv lica koja prete progonom i ubistvima političkih neistomišljenika“, piše u saopštenju.

Podsetili su da je VP parlamentarna stranka u Skupštini Vojvodine u kojoj je Odžić pokrajinski poslanik „što jasno ukazuje na motive i prirodu ovih do sada nezabeleženih uvreda i pretnji, pa i svih drugih bezbednosnih rizika i pretnji kojima su izloženi već duži niz godina“.

Uz zahtev da ih nadležni organi zaštite u slobodnom izražavanju i političkom delovanju, stranka je javnosti podelila deo sadržaja sa tviter naloga.

Sa ovim brutalnim napadima na naše članove i predsednika upoznaćemo i međunarodnu zajednicu od koje takođe očekujemo adekvatnu reakciju, u cilju slobodnog izražavanje i neometanog političkog delovanja naše stranke“, piše u saopštenju.

(Autonomija)