Skip to main content

Vojvođanski klub osudio govor mržnje prema Mariniki Tepić i batinanje građana

Info 30. нов 2021.
< 1 min čitanja

Vojvođanski klub najoštrije je danas osudio govor mržnje reditelja i nekadašnjeg komandanta paravojne jedinice “Beli orlovi” Dragoslava Bokana prema potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić, kao i nasilje policijskih i parapolicijskih snaga prema građanima na protestima koji su održani u više gradova u Srbiji u subotu.

“Mi u Vojvodini veoma dobro znamo kakve su posledice ostavile kojekakve paravojne formacije tokom devedesetih godina 20. veka. Bokanov napad na Vojvođanku Mariniku Tepić je napad na vrednosti naše multikulturalne, multietničke, multikonfesionalne, multijezičke i multizavičajne Vojvodine”, naveo je Vojvođanski klub usaopštenju za javnost.

Dodali su da su zastrašujuće scene koje su viđene u subotu, kada je policija upotrebila prekomernu silu protiv građana koji su mirno protestovali, a naročito scene u kojima parapolicijske jedinice bagerom, letvama i čekićima kreću na građane.

“Parapolicijske snage bude asocijacije na najmračnije delove evropske istorije i na doba SA odreda, koji su bili nacistička partijska parapolicija”, ocenjuje se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)