Skip to main content

Vojvođanske organizacije: Dnevnik je sinonim za laž, manipulaciju i primitivnu propagandu

Vojvodina 22. maj 2023.
< 1 min čitanja

"List koji je za vreme SFRJ postao medijsko-kulturna imperija, danas je 'niskotiražni sinonim za laž, manipulaciju i primitivnu propagandu naprednjačke vlasti'"

Više vojvođanskih nevladinih organizacija saopštilo je danas da već dugo “sa tugom prate sistematsku devastaciju” jedinog vojvođanskog dnevnog lista na srpskom jeziku “Dnevnika”, ocenivši da građani neće oprostiti ni zaboraviti potpuni moralni sunovrat koji taj list doživljava.

U saopštenju koje potpisuju Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine i Građanska akcija Pančevo, podseća se na nastanak lista 1942. godine pod imenom “Slobodna Vojvodina” i njegovu važnu ulogu u antifašističkoj borbi.

List koji je, dodaje se, za vreme SFRJ postao medijsko-kulturna imperija, danas je “niskotiražni sinonim za laž, manipulaciju i primitivnu propagandu naprednjačke vlasti”.

Kako poslednji primer manipulacije pominje se da je “propalom mitingu Aleksandra Vučića u Pančevu” taj list posvetio čak dve stranice, dok je u potpunosti ignorisao “istovremeni veličanstveni protest protiv nasilja u Beogradu”, uprkos tome što je taj protest bio važna vest u mnogim svetskim medijima.

“Dugogodišnji dubiozni direktor ‘Dnevnika’ Dušan Vlaović i njegovi urednici veruju da će im građani Vojvodine oprostiti i zaboraviti to što su ovaj list doveli do potpunog profesionalnog sunovrata, po ugledu na devedesete”, dodaje se u saopštenju uz poruku da se do neće desiti.

“U istoriji Vojvodine ostaće zapamćeni kao osobe koje su strašno ponižavali i građane i svoju profesiju, bivajući beskrupulozne sluge najgorem ljudskom i političkom ološu okupljenom u Srpsku naprednu stranku”, zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija, foto: Printscreen)