Skip to main content

Vojvodini više novca

Info 26. дец 2007.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je juče da će donošenje zakona o imovini Vojvodine biti njegov prioritet u 2008. godini, izrazivši očekivanje da će u narednoj godini to pitanje konačno biti rešeno. Osim toga, Kostreš je u svoje buduće prioritete uvrstio i nastavak aktivnosti oko obeštećenja Vojvodine zbog koncesionog ugovora, kao i dalje ukazivanje na nezakonite privatizacije vojvođanskih preduzeća.
– Zakon o imovini Vojvodine trebalo bi da definiše da Vojvodini bude vraćena sva preduzeća koja su Vojvođani decenijama gradili, a koja je Milošević protivzakonito podržavio. Dakle, NIS, železnica i putevi, kao i učešće u Pošti i Telekomu – naveo je Kostreš na novogodišnjem koktelu za novinare i urednike novosadskih medija.
Poželevši državnom vrhu da se u naredoj godini više bavi ljudima i životnim standardom, a malo manje teritorijama, predsednik vojvođanske skupštine obećao je da će se u narednoj godini i dalje ukazivati na privatizacije koje nisu obavljene u interesu zaposlenih.
Kao najveći uspeh vojvođanske administracije u 2007. Kostreš je naveo činjenicu da je Vojvodina i u zemlji i u inostranstvu prepoznata kao region koji predstavlja uzor stabilnosti i dobrih međunacionalnh odnosa, te da je uvažena kao most između Srbije i Evrope.
U kolonu nespeha predsednik vojvođanske skupštine upisao je, kako je rekao, poražavajuću činjenicu da u Vojvodini ne ostaje većina novca koji se u tu zaradi.

(Dnevnik)