Skip to main content

Vlahović: “Stara” većina pokazuje elementarno neznanje i nepoštovanje procedura

Jugoslavija 21. сеп 2022.
2 min čitanja

Oni koji se sada kolokvijalno nazivaju starom većinom pokazuju elementarno političko neznanje i nepoštovanje osnovnih procedura koje imaju posljedice za sve nas u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik CHO Miodrag Vlahović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Podsjeća da su predstavnici tih partija izbjegli dolazak na konsultacije sa predsjednikom Milom Đukanovićem, koji je, kako kaže, imao obavezu da učini to što je učinio, odnosno da predloži raspuštanje parlamenta.

“Ura je spremna baš na sve, Demokrate su spremne na sve za šta im se čini da im neće oduzeti nijedan glas. DF je spreman na sve što ga čini dijelom vlasti, što je čisti iskaz transmisije Beograd-Moskva”, ocjenjuje Vlahović.

Ističe da je djelovanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića neozbiljno, prilično pretenciozna i usiljeno.

Osvrnuo se i na najavljeni govor Abazovića koji se, naglašava, nije dogodio zahvaljujući Crnogorskom helsinškom odboru.

“U ime CHO uputili smo pismo TLN-u da nam je apsolutno neprihvatljivo da na temu slobode medija na toj konferenciji govori čovjek koji u Crnoj Gori napada medije, proziva ih, traži hapšenje, prijeti blokadama, naziva ih fašistima i ekstremistima, ljudima koji pripadaju mafiji i sl. Abazović se poslije naše intervencije nije pojavio na ceremoniji”, navodi Vlahović.

Odlazeći premijer, dodaje, ima obavezu samo da sprovodi procedure koje ne zahtijevaju političku saglasnost.

Podsjetimo, poznati politički institut iz Vašingtona TLN (Transantlantic Leadrship Network) dodijelio je nagradu “Sloboda medija” osnivaču “Vijesti” Željku Ivanoviću.

“CHO smatra da tekstovi Željka Ivanovića koji obiluju mržnjom i targetiranjem ljudi, mizoginijom i koji su krajnje dubiozni ne zaslužuju da dobiju bilo kakvu nagradu”, naglašava Vlahović, ocjenjujući da oni koji su mu uručili nagradu “ili nijesu pročitali nijedan tekst ili su na teškim drogama”.

“Ima bar deset crnogorskih novinara, kolumnista, analitičara i političkih komentatora koji su za nekoliko kopalja kvalitetniji i čiji su doprinosi demokratizaciji društva mnogo veći”, kaže Vlahović.

(Gradski.me, Foto: Portal Analitika)