Skip to main content

Rakić: Odlaganje formiranja vlade posledica Vučićevih ličnih kalkulacija

Info 21. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić imaju nespornu većinu u novom parlamentu i da mogu lako da formiraju Vladu, i da se to već mesecima ne dešava „iz razloga koje zna samo Vučić“.

„To što ni posle skoro šest meseci od izbora nemamo formiranu Vladu je isključivo posledica nekih Vučićevih ličnih kalkulacija i ne bih o njima da nagađam. Ono što je izvesno jeste da i kada budemo formalno dobili Vladu, ona neće vladati u interesu građana Srbije nego isključivo u interesu Aleksandra Vučića“, izjavila je Rakić agenciji Beta.

Dragana Rakić, koja je i poslanica DS, navela je da se javnost po inerciji interesuje za to kada će biti formirana nova Vlade i ko će biti na njenom čelu, ali da je to već čitavu deceniju „potpuno nebitno za naše društvo“.

„Suštinski u Srbiji je nevažno da li imamo ili nemamo parlament. Da li imamo Vladu, da li se premijer zove Ana ili Miloš, a pogotovo su nebitna imena ministara. Njih smo odavno prestali da pamtimo. Uzrok ovako opasnog stanja po demokratiju i parlamentarizam je činjenica da mi odavno nemamo podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, da su sva vlast i sva moć skoncentrisane u rukama jednog čoveka – Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Rakić je dodala da ko god bude činio Vladu Srbije neće imati nikakvu autonomiju u odlučivanju i neće se apsolutno ni o čemu pitati.

„Vlada će biti lični servis Aleksandra Vučića i sprovodiće njegove odluke“, navela je Dragana Rakić.

(Beta, Foto: N1)