Skip to main content

Vladajuća koalicija podržala Nacrt statuta Vojvodine

Info 15. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Svi članovi vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine podržali su Nacrt statuta Vojvodine, izjavio je danas šef Koordinacionog tela te koalicije Dragoslav Petrović. Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, nakon usaglašavanja i Liga socijaldemokrata Vojvodine je prihvatila da bude predlagač Nacrta statuta.
U zaključku poslaničke grupe LSV-„Zajedno za Vojvodinu“, koji je potpisala potpredsednica pokrajinskog parlamenta i predsednica Poslaničke grupe Maja Sedlarević, navodi se da je ta grupa saglasna da se tekst Nacrta statuta uputi na dvonedeljnu javnu raspravu. Dodaje se da će, na osnovu tog zajedničkog predloga vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine, ta Poslanička grupa aktivno učestvovati u organizaciji javne rasprave i u pozitivnoj promociji predloženih rešenja. Poslanička grupa je izrazila spremnost da nakon zaključivanja javne rasprave aktivno učestvuje u formiranju zajedničkog Predloga i aktivnostima vezanih za usvajanje Predloga, kako u Skupštini Vojvodine, tako i davanju saglasnosti u Skupštini Srbije, navodi se u saopštenju.
Vladajuću koaliciju u Skupštini Vojvodine čini Koalicija za evropsku Vojvodinu, Mađarska koalicija, LSV-„Zajedno za Vojvodinu“ i Poslanička grupa SPS-PUPS-PVRER.

(Beta)