Skip to main content

U Vojvodini se 1.228 projekata finansira iz fondova

Autonomija 15. сеп 2008.
< 1 min čitanja

U Vojvodini se trentuno realizuje 1.228 projekata finansiranih iz pokrajinskih fondova, saopšteno je danas. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je, prilikom prezentacije rada vojvođanskih fondova, predstavnicima lokalnih samouprava kazao da je cilj vlade poboljšane privrednog rasta i smanjenje nezaposlenosti. „Samo korelacija između pokrajinskih organa uprave, lokalne samouprave i privrede može dovesti do tog cilja“, rekao je on.
Pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor podsetio je da je zajedničko delovanje svih razvojnih činilaca u Pokrajini jedini pravi put u poboljšanju poslovne klime i stvaranja adekvatnih uslova za privredni rast i razvoj našeg regiona. Pastor je kazao da je s tim u vezi i svrha današnje prezentacije gde se okupilo 140 učesnika iz 40, od ukupno 45 vojvođanskih opština, kako bi im se predstavili mehanizmi i koncepti rada pokrajinskih fondova, kao i razvijanje strateškog partnerstva između njih, lokalnih samouprava i relevatnih institucija u Vojvodini.
Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović je naveo da je tokom 2007. i 2008. godine, budžet tog fonda iznosio 38 milijardi dinara, dodajući da je novac obezbeđen iz privatizacije vojvođanskih preduzeće i pokrajinskog budžeta.
Pored predstavnika lokalnih vojvođanskih samouprava, sastanku su prisustvovali i predstavnici regionalnih privrednih komora i Privredne komore Vojvodine, predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, kao predstavnici Centra za strateška ekonomska istraživanja.

(Beta)