Skip to main content

Viši sud: Policajka iz Valjeva puštena iz pritvora

Info 07. јул 2023.
< 1 min čitanja

Osumnjičena je za zloupotrebu službenog položaja kada je podelila podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Vučićev kum Nikola Petrović

Policijska službenica Katarina Petrović puštena je iz pritvora, potvrđeno je za portal N1 u Višem sudu u Beogradu.

Policajki je pritvor ukinut jer su prestale okolnosti zbog kojih joj je određen, rečeno je za N1 u sudu.

Ona se u pritvoru nalazila od 3. jula, a uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Policajki iz Valjeva prethodno je produžen pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj kada je podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović fotografisala i prosledila narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Skupštini Srbije je 13. juna postavila pitanje da li je tačno da su analize krvi Petrovića pokazale da je bio pozitivan na alkohol i kokain. Snimak tog svog pitanja objavila je 14. juna na Tviteru. Potom je dokumenta koja to dokazuju objavila 18. juna na svom Tviter nalogu.

U dokumentu MUP-a koji je Tepić objavila navodi se da je Petrović u trenutku sudara imao 0.41 promil alkohola u krvi, kao i da je bio pozitivan na kokain.

Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u martu u Užičkoj ulici na Dedinju u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

(N1, Foto. Pixabay)