Skip to main content

Velimir Ilić slagao da ne može doći na sud!

Vojvodina 08. феб 2012.
2 min čitanja

Suđenje po tužbi novinara Vladimira Ješića protiv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića nastavljeno je danas pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, iako se na ročištu nisu pojavili ni Ilić ni njegovi pravni zastupnici.

Oni su sudu poslali telegram u kojem ga obaveštavaju da nisu u mogućnosti da dođu usled vremenskih neprilika.

Na sugestiju Ješićevih pravnih zastupnika, telefonski je pozvan Auto-moto savez Srbije, gde je rečeno da je put od Čačka do Novog Sada prohodan i čist, nakon čega je sudija odlučila da ročište ipak bude održano i bez tužene strane.

Ješićevi zastupnici kazali su da je Velimir Ilić danas viđen u Beogradu i da ga je jedna nacionalna televizija snimila kamerom.

Danas su svedočili veštaci, koji su potvrdili da je Ilić Ješiću naneo lakše telesne povrede kada je nasrnuo na njega i šutnuo ga prilikom snimanja intervjua 2003. godine.

Svedočio je i nekadašnji novinar novosadske TV Apolo Goran Trajkovski, koji je potvrdio navode iz tužbe i izrazio zabrinutost da se Ješiću i danas može „nešto desiti” od strane „Ilićevih ljudi”.

Vladimir Ješić je nakon ročišta rekao novinarima da današnji Ilićev postupak još jednom pokazuje svu njegovu „bahatost” i izrazio nadu da će pravda, „iako spora”, ipak biti zadovoljena.

„Nadam se da će Ilić biti kažnjen kako se više ne bi ponovilo to što je učinio novinaru na radnom zadatku”, rekao je Ješić.

Novo ročište zakazano je za 5. mart, kada bi odbranu trebalo da iznese Velimir Ilić.

Ješić je Ilića tužio i zatražio odštetu jer ga je ovaj političar na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine šutnuo nogom, izvređao, ispsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Ješićevi pravni zastupnici su novinarima kazali da je je pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati odštetu od devet i po miliona dinara.

Izrazili su čuđenje i upitali kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla biti usvojena, kada su svi žalbeni rokovi istekli.

Podsetili su da je Ješić protiv Ilića podneo i krivičnu prijavu, ali se Ilić pozvao na poslanički imunitet i tako „izbegao” suđenje.

Oni su podsetili da je nasilnik koji je Ilića napao pretprošle godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.

(Autonomija)