Skip to main content

Vasin: Vučić da se sastane sa Pajtićem jer ima šta da nauči

Aktuelno 21. jul 2015.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se “selektivno” sastaje sa vojvođanskim funkcionerima i političarima, dok istovremeno ignoriše institucionalnu saradnju sa vojvođanskom vladom i njene pozive na zajednički sastanak sa republičkom vladom.
“Odbijanje dijaloga sa Pokrajinskom vladom i ignorisanje komunikacije sa njenim predsednikom predstavlja još jedan pokušaj omalovažavanja Pokrajinske vlade od strane Aleksandra Vučića, a selektivni razgovori imaju za cilj da pokažu da je on taj koji bira sagovornike i da ga uopšte ne interesuje institucionalna saradnja, kao osnovni način funkcionisanja pravno uređene države”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.
On je Vučiću preporučio da pozove na razgovor predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, kako bi se upoznao sa načinom funkcionisanja vojvođanske vlade i aktivnostima koje su dovele do toga da je Vojvodina po svim ekonomskim pokazateljima najbolji region u Srbiji, a po mnogim rezultatima se ističe i među evropskim regionima.
“S obzirom da je po kriterijumima ‘Fajnešel tajmsa’ Vojvodina najbolji region u Evropi prema potencijalima za privlačenje investicija, a da je pozicija Vlade Srbije potpuno drugačija prema kriterijumima Svetskog ekonomskog foruma, mišljenja sam da bi ovakav sastanak bio veoma koristan za premijera Vučića”, naveo je Vasin.
On je ocenio da je dobro što se Vučić proteklih meseci sastajao sa pojedinim vojvođanskim funkcionerima i političarima, jer “svaki dijalog može doneti nešto korisno”.
“Upoznavanje vojvođanskih funkcionera sa merama i planovima Vlade Srbije je dobra praksa, pod uslovom da nije selektivno. Ako predsednik Pokrajinske vlade nije uključen u takve konsultacije onda se postavlja pitanje da li pozivi Aleksandra Vučića na razgovore sadrže samo dobru nameru ili se iza toga krije nešto drugo”, kazao je Vasin.
(Autonomija)