Skip to main content

Vasin: DS traži sazivanje Odbora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine

Aktuelno 20. mar 2016.
< 1 min čitanja

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da ta stranka smatra da treba sazvati sednicu Odbora za poljoprivredu Skupštine Vojvodine na kojoj će se razmatrati o hapšenju poljoprivrednika u okolini Sombora.

Vasin je to rekao povodom inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da se sazove vanredna sednica pokrajinskog parlamenta na temu hapšenja ratara i dodao da će DS razgovarati sa koalicionim partnerima iz LSV-a i Saveza vojvođanskih Mađara o daljim koracima i o eventualnom sazivanju vanredne sednice skupštine.

“DS je u stalnom kontaktu sa poljoprivrednicima iz Gakova i neposredno smo ih obišli nekoliko puta, osudili ponašanje prema njima, koja su proizašla iz haosa koji uredbama pravi Vlada Srbije”, rekao je Vasin.

Šef poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev pozvao je danas koalicione partnere iz poslaničkih grupa DS i SVM da podrže inicijativu LSV da Skupština Vojvodine održi hitnu sednicu zbog hapšenja poljoprivrednika na teritoriji Sombora.

“Iskreno se nadam da ćete našu inicijativu prihvatiti i podržati i potpisima i glasovima poslanika poslaničkih grupa DS i SVM”, naveo je Jakovljev i pozvao koalicione partnere da se o tome izjasne najkasnije do sutra u podne.

(Autonomija)