Skip to main content

UPS: Za prava žena se treba boriti svakog dana

Info 08. mar 2022.
< 1 min čitanja

Predstavnici koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije (UPS) saglasili su se danas da se za prava žena treba boriti svakog dana i poručili da se nadaju da će Međunarodni dan žena iduće godine žene dočekati u slobodnijoj zemlji.

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je u Beogradu da žene treba da imaju veću ravnopravnost jer su, kako navodi, posvećenije, stabilnije i bolje od muškaraca.

„Pola neba, pola zemlje, pola moći – to je jedan od slogana koji je dugo u Evropi a koji govori da svet treba da bude podeljen, ravnopravan između muškaraca i žena. Ja se lično zalažem da bar 51 odsto pripadne ženama, jer su posvećenije, stabilnije i bolje od nas muškaraca“, rekao je Đilas novinarima.

Potpredsednica SSP i nositeljka liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić rekla je da žene u toj koaliciji misle svojom glavom i da su ostale dosledne u razmišljanju svojom glavom, za razliku od žena koje su članice vladajuće koalicije.

Ona je rekla da Vlada Srbije nikada nije imala više žena u svom sastavu, a da su te žene tu formalno „imenom i prezimenom“ ali da funkcionalno nisu uradile ništa.

(Beta)