Skip to main content

Ujedinjeni za pobedu Srbije: Imamo 21.038 kontrolora

Info 14. мар 2022.
< 1 min čitanja

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije saopštila je danas da ta koalicija ima tačno 21.038 kontrolora na biračkim mestima na celoj teritoriji Republike Srbije.

„Trenutno radimo na preraspodeli kontrolora kako bismo pokrili sva biračka mesta u Srbiji. Više od polovine kontrolora je već prošlo edukaciju. Do izbora će je proći i svi preostali. Pripremili smo i posebnu aplikaciju preko koje kontrolori u najkraćem vremenskom roku dostavljaju informacije Centralnom izbornom štabu. Sačuvaćemo svaki glas i sprečiti svaki pokušaj izborne krađe i manupulacije na predstojećim izborima„, saopšteno je iz koalicije.

Profesor Bojan Pajtić izjavio je danas da opozicija neće imati moralno pravo da se žali na eventualnu izbornu krađu, ako 3. aprila ne organizuje kontrolore na svim biračkim mestima u Srbiji.

Radomir Lazović iz koalicije „Moramo“ rekao je agenciji Beta da će pokret Ne davimo Beograd pokriti kontrolorima svih 1.200 biračkih mesta na području grada Beograda.

„Neozbiljno je kada pojedini stranački lideri izjavljuju da mogu sami da obezbede 20.000 kontrolora na svih 8.253 biračka mesta u Srbiji. S obzirom da je izostala koordinacija među opozicionim strankama i koalicijama, sigurno nećemo moći da pokrijemo sva biračka mesta“, istakao je Lazović.

(Beta)