Skip to main content

Uhapšen gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević

Autonomija 01. okt 2008.
< 1 min čitanja

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević uhapšen je danas, potvrdio je novinarima ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Dačić je rekao da će tokom dana biti saopšteni detalji o akciji MUP-a koja je, kako je naveo, počela još pre njegovog izbora na mesto ministra. Nastavićemo akciju borbe protiv kriminala i nećemo gledati ko pripada kojoj političkoj stranci. Za nas nije bitno čiji je ko već da li ima elemenata krivičnog dela, kazao je Dačić.
Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a i zrenjaninske gradske uprave, uhapšeno je desetak osoba osumnjičenih za nameštanje tendera za izgradnju i malverzacije sa građevinskim zemljištem. Oni se terete za zločinačko udruživanje radi sticanja dobiti.
Pored Kneževića, kako saznaje agencija Beta, uhapšeni su i načelnik odelenja za urbanizam Nikola Halas, pokrajinski poslanik i predsednik Opštinskog odbora DS u Zrenjaninu Bratislav Tomić, direktor Turističke organizacije Zrenjanin Milan Milošev, advokat Đorđe Matić, načelnik Odelenja za finansije u Zrenjaninu David Dimkić, vlasnik Agencije za obezbeđenje Gvozden Uglješa Grgur i dvojica vlasnika privatnih firmi.
Knežević je, kako saznaje Beta, jutros došao na posao, a zatim je pred svedocima policiji dao izjavu. Nakon toga izdat je nalog za pretres njegovog stana i određeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati. Niko od čelnika zrenjaninske lokalne vlasti nije želeo da da bilo kakav, pa ni nezvaničan komentar o ovom događaju.

(Beta)