Skip to main content

U Tuzli spomenik Lepoj Breni ?

Jugoslavija 24. maj 2011.
< 1 min čitanja

Kako je objavio sajt Dnevnog avaza pokretači inicijative navode da je Lepa Brena puno učinila na promociji Tuzle, pa treba da dobije „odgovarajuću satisfakciju“.

„Potpisnicima ne smeta što je ona samo rođena u Tuzli, dok je detinjstvo provela u Brčkom, i podsećaju da su i građani Mostara podigli spomenik Brus Liju koji nije imao veze sa Hercegovinom“, piše Avaz.

– Brena je jedna i jedina. Bila je i ostala poslednja prava zvezda ovih prostora. Znam da joj mnogi zameraju to što je napustila Tuzlu i Bosnu, što živi u Beogradu, pa čak pominju i neko njeno slikanje u uniformi, ali ja znam koliko je ona velika žena – rekao je Pižurica.

– Nismo upoznati s tom inicijativom. Pismo koje spominjete nije stiglo u Opštinu Tuzla. Ukoliko ga dobijemo, razmotrićemo zahtev i izjasniti se o tome – kratko su odgovorili za portal Dnevnog avaza u Opštini Tuzla.

U razgovoru s nekolicinom Tuzlaka, koji nisu krili zaprepašćenje ovom inicijativom, rečeno nam je da su male šanse da se ovoj pevačici podigne spomenik bilo gde, te da bi bilo krajnje degutantno da se to baš desi u centru Tuzle, u blizini Tuzlanske kapije, navedeno je na sajtu.

(Dnevni avaz)