Skip to main content

U Subotici LSV i LDP idu zajedno

Info 27. mar 2008.
< 1 min čitanja

Liberalno demokratska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine u Subotici izlaze zajedno na lokalne izbore. Nova koalicija koje će imati građanski predznak počiva na bliskim programima dvaju stranaka, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za štampu, na kojoj je najavljeno zajedničko učešće na predstojećim izborima.
Ivan Francišković, predsednik OO LDP, kaže da je ova partija odabrala LSV kao prirodnog saveznika u okviru jednog građanaskog bloka, koji je takođe i svojevrstan odgovor na već postojeća tri bloka na lokalnoj političkoj sceni.
Na pitanje o drugačijim odnosima u vrhovima stranaka, Ivan Sarić Lukendić, predsednik subotičkog odbora LSV, kaže da su sa članovima lokalnog LDP „pre svega komšije i sugrađani“, i da nisu imali nikakvih problema u usaglašavanju oko bitnih tema.
Među prioritenim ciljevima ove nove koalicije naći će se uređenje komunalne oblasti, povećanje stranih investicija u Subotici, ekologija i zdravstvo, kao i pitanje decentralizacije vlasti, a iznad svega, vraćanje građanskog duha Subotici.

(Danas)